DPN-_dsc6193-fotografie-monteurs-Zwolle-LR-18

Aangenaam!

Onze onderhoudsmonteur
Al ruim 14 jaar Deurplusser! Meer weten over zijn werk? Neem gerust contact op!

Stuur jij mij een appje?
Bel mij gerust!
E-mailtje is ook prima
De werkdag van … 
onze onderhoudsmonteur

Onze onderhoudsmonteur, al 14 jaar lang! Vanuit bouwrenovaties naar een specialistisch vak als deurtechniek bleek een gouden stap. Hij werkte hiervoor 19 jaar als timmerman in de bouw. Een fysiek zwaar beroep wat na verloop van tijd ook zijn weerslag had op zijn lichaam. Daarom werd het tijd voor iets anders.

Scroll naar beneden voor het hele verhaal. 

7:30
We starten de dag met een bak koffie, even bijpraten over wat er die dag speelt met de collega’s die op dat moment op kantoor zijn.
8:00
De mails en vragen beantwoorden.
8:30
Vervolgens bellen we klanten om afspraken te maken. Als een aanvraag ook opdracht geworden is, ga ik even langs om de situatie op te nemen en de technische details te beoordelen. Een belangrijke stap om projecten goed te kunnen voorbereiden.
10.00
De auto in en op pad. Op locatie met de uitvoerder de bouwsituatie doornemen en een rapport met aandachtspunten opstellen.
12.00
Even gezellig samen lunchen op de zaak. Bijpraatmomentje voor iedereen.
13.00
De bevindingen van ons opname bezoek verwerken we voor de vervolgacties in de werkvoorbereiding
14.00
Er staat een afspraak met een nieuwe klant gepland. Samen met een collega van de verkoop gaan we op gesprek, want het gaat om een complexe vraag. Als technisch specialist geef ik de inhoudelijke adviezen en denken we samen met de klant mee over de beste oplossing.
16.00
In de werkplaats kijken we nog even mee in de voorbereiding van een deurautomaat en spreken we de monteurs.
16.30
We ronden af om naar huis te gaan. Op naar de volgende dag als specialist in deurtechniek!
Dagje meelopen?

Beeldverhaal

De dag van onze onderhoudsmonteur

Beelden
uit de praktijk

Prachtige locatie en een uitdagend project. Alle ingrediënten aanwezig om als Deurplusser vakmanschap in de praktijk te brengen. 

Van timmerman

naar specialist in deurtechniek

Onze onderhoudsmonteur, al 14 jaar lang! Vanuit bouwrenovaties naar een specialistisch vak als deurtechniek bleek een gouden stap. Hij werkte hiervoor 19 jaar als timmerman in de bouw. Een fysiek zwaar beroep wat na verloop van tijd ook zijn weerslag had op zijn lichaam. Daarom werd het tijd voor iets anders.

Naarmate de tijd verstreek werd de gedachte sterker om te veranderen van baan. Een eerste gesprek met Hendri bevestigde zijn gevoel; deurtechniek zou het nieuwe specialisme worden waarin hij zich zou vastbijten. En met resultaat!

Doen, vooral veel doen
Met mechanische deurtechniek had hij al weleens te maken gehad en vooral bij het infrezen van motorsloten deed hij zijn voordeel met een achtergrond als timmerman. Maar elektronisch aangestuurde sloten ook daadwerkelijk aansluiten, dat was een stap verder. “Door vooral in de praktijk veel met collega’s samen te werken, goed op te letten en het heel veel te doen kun je meer dan je van tevoren denkt. Elke situatie is anders en dat maakt het elke dag opnieuw uitdagend. Van een schuifpui tot toegangscontrole of een vluchtdeur, het vraagt altijd om een unieke aanpak. Het grote voordeel is dat collega’s hier elkaar heel veel leren. Daardoor voel je je snel thuis en maak je deurtechniek sneller tot je eigen specialisme.”

Sociaal, gedreven en echte collega’s van elkaar
“Alle collega’s binnen ons team werken met elkaar samen. Het is de beste manier om je de techniek eigen te maken en je leert iedereen snel kennen. De sfeer is heel open en er is altijd veel gezelligheid. Is er een technisch probleem waar je even niet uitkomt? Dan kijken we altijd met elkaar mee. Dat werkt perfect, ook tussen collega’s van kantoor en de monteurs die vaak onderweg zijn.”

Praktijkervaring op kantoor
“In de eerste jaren heb ik vooral veel tijd gestopt in het eigen maken van de elektronische kant van de deurtechniek, de zogeheten toegangscontrole. Nu denk je misschien, een timmerman die aan draadjes komt…? Ja, als je ervoor openstaat is dat zeker te leren! En het is gelukt ook, want een deurautomaat van A tot Z monteren, aansluiten en werkend zien te krijgen, heeft geen geheimen meer voor mij”, aldus onze onderhoudsmonteur. Inmiddels zet hij al zijn praktijkervaring in op kantoor als werkvoorbereider. “Het helpt om projecten goed in te schatten, te kunnen controleren of iets ook echt goed gemaakt kan worden en ik kan collega’s helpen met technische vraagstukken. Dat geeft voldoening.”

Je werkgever is ook je collega
“Plezier in je werk. Dat is het allerbelangrijkste, welk vak je ook kiest, vindt hij. Het mooie van deurtechniek is dat je ook nog eens heel uniek werk doet, je bent specialist. En vergeet niet dat we het samen doen. Een sociale sfeer geeft energie. Zeker als je werkgever ook je collega is. We gaan weleens samen op pad. Ja, ook op een montageklus is hij zeker weleens van de partij. Dat kun je niet van elke werkgever zeggen, toch? Ik heb een heel fijne werkplek gekregen bij Deurplus. Daarom hoop ik dat ik dit nog jaren mag doen. Een 100% goede voorbereiding van de projecten, daar streef ik nog altijd naar. De monteurs moeten perfect voorbereid op pad kunnen. Dat is mijn uitdaging!”

Onze onderhoudsmonteur

in het kort

  • 14 jaar ervaring
  • van timmerman naar specialist deurtechniek
  • werkvoorbereider
  • vastbijten in techniek

Ontwikkeld vanuit

Deurplus team

  • Verschil maak je in praktijk
  • Ervaren door samenwerking
  • Werkgever is ook collega
  • Hecht team
Een dag met Gerrit
installateur deurtechniek

Vanaf m'n 16e al Deurplusser! Meer weten over mijn werk? Neem gerust contact op!

DPN-_pho4419-monteurs-LR-88