DPN-_dsc1179-monteurs-LR-11

Aangenaam!

Gerrit | installateur deurtechniek
Vanaf m'n 16e al Deurplusser! Meer weten over mijn werk? Neem gerust contact op!

Stuur jij mij een appje?
Bel mij gerust!
E-mailtje is ook prima
De werkdag van … 
GERRIT - installateur deurtechniek

16 jaren jong en op zoek naar een werkplek om zijn BBL-opleiding richting elektro te kunnen starten. Dat was het moment waarop hij in gesprek kwam met Hendri. Het was toen ‘crisis’ in Nederland en de kansen op een leer-werkplek waren niet groot, maar binnen Deurplus durfden ze het aan. “De meeste klasgenoten werkten in de bouw, maar dit leek me veel mooier. Specialistisch werk en fijnere elektronica ...

Scroll naar beneden voor het complete verhaal.

08.00
We komen aan op onze eerste locatie en starten vandaag met een montageklus in Zwolle. Samen met de klant spreken we de situatie even door en leggen we uit wat we gaan doen. Er moet een wandlezer gemonteerd worden bij een deur waar al een deurautomaat op zat. De sturing hangen we op boven het plafond en de bekabeling werken we weg in de gipsmuur. We programmeren de wandlezer in de software en afsluitend laten we aan de klant zien hoe het geworden is en leggen we de werking praktisch uit.
11.30
Via de telefoon zien we een werkbon binnenkomen van een storing in Hoogeveen. We zijn al onderweg!
12.00
We komen aan in Hoogeveen waar een monteur is geweest die geconstateerd heeft dat het slot kapot is. Die hebben we in de bus liggen dus even vervangen en afstellen en de deur kan weer gebruikt worden.
13.00
We zijn onderweg naar Assen en intussen bellen we even een collega die ook onderweg is.
13.30
Er blijkt een automatische deur in een berging niet meer open te gaan. De sluitplaat is defect. Deze hebben we op voorraad in de bus, dus we zorgen voor een nieuwe. We werken altijd zoveel mogelijk stofvrij en laten de berging weer netjes achter. Met gesloten deur uiteraard.
15.30
Bij een woning in Meppel blijkt een mevrouw een storing te hebben aan de woningdeur. Daar is een toegangscontrolesysteem aan gekoppeld. De tag die de mevrouw aanbiedt, geeft een rood knipperend signaal. Dat betekent batterij vervangen. Daarnaast updaten we direct het deurbeslag. De mevrouw is tevreden en kan haar woning weer veilig in en uit.
17.00
We zijn thuis, onze dag zit erop. Wie weet wat morgen ons brengt…
Dagje meelopen?

Beeldverhaal

De dag van Gerrit

Beelden
uit de praktijk

Prachtige locatie en een uitdagend project. Alle ingrediënten aanwezig om als Deurplusser vakmanschap in de praktijk te brengen. 

Storingen oplossen

is klanten blij maken

Een man van de praktijk. Zo zou je Gerrit wel kunnen noemen. Hij begint overal aan. Of het nu een storing is of een montageklus, een beetje uitdaging kan hij wel gebruiken. Dat zie je terug in zijn werk bij Deurplus.

16 jaren jong en op zoek naar een werkplek om zijn BBL-opleiding richting elektro te kunnen starten. Dat was het moment waarop hij in gesprek kwam met Hendri. Het was toen ‘crisis’ in Nederland en de kansen op een leer-werkplek waren niet groot, maar binnen Deurplus durfden ze het aan. “De meeste klasgenoten werkten in de bouw, maar dit leek me veel mooier. Specialistisch werk en fijnere elektronica. Dat was soms even wat passen en meten met de opdrachten vanuit de opleiding, maar ook daar zijn we uitgekomen,” vertelt Gerrit.

Zonder rijbewijs op pad
Lachend vervolgt hij: “Ik had nog niet eens een rijbewijs, dus dat werd meerijden met collega Marco uit Nunspeet. Van hem heb ik het vak deurtechniek geleerd. Dat leer je op geen enkele opleiding, dat moet je vooral gewoon gaan doen. Elke situatie is anders, je werkt met verschillende merken van bijvoorbeeld deurautomaten en het mooie is dat je op locatie elke keer opnieuw vooraf zelf goed moet nadenken hoe je het aanpakt. Dat is juist de uitdaging.”

“Geef mij maar storingen”
Storingen rijden. Bijna het mooiste wat er is als het aan Gerrit ligt. “Natuurlijk begin je daar het eerste jaar niet mee, maar zodra je een paar stappen verder bent in het vak is dat wel een heel goede manier om snel veel verschillende systemen, sloten en deurautomaten te leren kennen. Je maakt de meest bijzondere dingen mee en je hebt altijd weer een andere situatie waar je pas in detail kan inschatten waar een probleem aan zou kunnen liggen als je voor de deur zelf staat. Vaak een dichte deur, want mensen sluiten zichzelf meestal buiten. Om die klanten nu te helpen en te zorgen dat ze weer veilig en wel hun woning, kantoor of werkruimte in en uit kunnen, daar maak je ze op dat moment echt blij mee.”

Teamgevoel, ook onderweg
“Montageklussen doen we geregeld samen met een collega, storingen lossen we vaak zelfstandig op. Dat neemt niet weg dat we elkaar als team veel spreken. We bellen heel regelmatig en leggen dan deursituaties aan elkaar voor. Heel erg handig om even te kunnen spiegelen en kennis en ervaring met elkaar te delen. Zo stap je met de juiste bagage op een nieuwe opdracht af. Ja, soms zaten we elkaar zelfs met z’n vijven tegelijk te bellen, prachtig is dat. En het werkt ook nog!”

“De werksfeer is wat mij betreft het belangrijkste in je baan," zegt Gerrit. “Natuurlijk spreekt het specialistische maatwerk in het vak deurtechniek en toegangscontrole mijzelf erg aan, maar het helpt ook dat we allemaal altijd voor elkaar klaarstaan. Monteurs onderling en ook de collega’s van kantoor. De betrokkenheid is hoog en we weten wat dat waard is.”

Gerrit in het kort

in het kort

  • vanaf 16e Deurplusser
  • specialistisch werk
  • opgeleid door collega's

Ontwikkeld vanuit

Deurplus team

  • Gestart als leerling
  • Voorkeur voor verfijnde elektronica
  • Bij voorkeur storingen oplossen
  • Geniet van klantcontact
  • Hecht team

Ons werk

Lees het verhaal van de Deurplussers