DPN-_dsc1346-monteurs-LR-65

Aangenaam!

Eelke | servicemonteur
Een Deurplusser in hart en nieren! Meer weten over mijn werk? Neem gerust contact op!

Stuur jij mij een appje?
Bel mij gerust!
E-mailtje is ook prima
De werkdag van … 
EELKE - servicemonteur

Een opleiding richting mechatronica, ervaring in de machinebouw en passie voor techniek. Een mooie basis om bij Deurplus het vak deurtechniek en toegangscontrole eigen te maken. Sinds ongeveer anderhalf jaar werkt Eelke, 31 jaar en woonachtig in Dronten, bij Deurplus en ...

Scroll naar beneden voor het complete verhaal.

Bakkie doen?

Neem contact met me op ...
Stuur jij mij een appje?
Bel mij gerust!
E-mailtje is ook prima
8:00
Tijd om aan de eerste klus te beginnen. Een mooie montage-opdracht om een Salto toegangscontrole systeem uit te breiden. Even schakelen met de klant en we kunnen aan de slag.
12.00
Lunchtijd! We nemen gelijk even de planning want via de telefoon hebben we een aantal werkbonnen binnengekregen, er moeten storingen opgelost worden.
13:00
We vervangen een sluitplaat die kapot is, die klus is vrij snel geklaard. Op naar de volgende!
14:30
We komen aan bij een zorginstelling waar een elleboogschakelaar niet meer werkt zoals het hoort. We zoeken uit waar de storing in zit en zorgen dat de techniek weer werkt. De deur kan weer bediend worden.
16:00
Bij de ingang van een appartementencomplex blijkt een sleutelschakelaar niet meer te werken. Dat hebben we al eens eerder gezien, waarschijnlijk is de cilinder versleten. Gelukkig hebben we die bij ons, dus ook hier kunnen de bewoners weer veilig in- en uitlopen.
17:00
We bellen nog even naar kantoor om de start van de volgende dag door te nemen. Intussen zijn we bijna thuis en kunnen we samen met het gezin aan tafel.
Dagje meelopen?

Beeldverhaal

De dag van Eelke

Beelden
uit de praktijk

Bij de ingang van een appartementencomplex blijkt een sleutelschakelaar niet meer te werken. Dat hebben we al eens eerder gezien, waarschijnlijk is de cilinder versleten.

Zelfstandig werken

in een hecht team

Een opleiding richting mechatronica, ervaring in de machinebouw en passie voor techniek. Een mooie basis om bij Deurplus het vak deurtechniek en toegangscontrole eigen te maken. Sinds ongeveer anderhalf jaar werkt Eelke, 31 jaar en woonachtig in Dronten, bij Deurplus en elke dag rijdt hij nieuwe uitdagingen tegemoet.

In zijn opleiding kwam Eelke veel verschillende technieken tegen. Van mechanisch tot elektrisch, hydrauliek en pneumatiek. Het fijnere werk sprak hem het meeste aan en dat zien we ook terug in deurtechniek. Er komt veel bij elkaar. Natuurlijk is er mechanisch werk, daar heb je inzicht voor nodig, maar het is vaak gecombineerd met elektrische of zelfs softwarematige aansturing.

Meeloopdag? Altijd doen!
“Een goed gesprek met Hendri was de basis om verder te gaan. Het gevoel moet natuurlijk goed zijn. Vervolgens heb ik een dagje meegelopen, dan zie je pas echt wat de techniek inhoudt en op welke locaties je gaat werken. Dat laatste bevestigde mijn gevoel, Deurplus zou het gaan worden!”

Als je zelf wilt, helpen collega’s je verder
“Natuurlijk is het wennen als je aan een nieuwe baan begint. Dat zul je overal hebben. Het grote verschil maakt of je de mogelijkheid krijg om het nieuwe vak je eigen te maken en of collega’s je erbij willen helpen. En dat is bij Deurplus wel het geval. Deurtechniek is een specialisme. Je moet dus ook specialist willen worden. Als je motivatie hebt, dan krijg je alle handvatten er jouw vak van te maken en delen collega’s hun kennis met jou. Daarna is het wel belangrijk om zelfstandig aan het werk te gaan. Meekijken is mooi, maar van zelf doen leer je het allermeeste van. En je kunt je collega’s altijd bellen, dat doen we dan ook heel regelmatig. Een drempel is er eigenlijk niet, we doen het samen ook al werk je veel zelfstandig. We zijn echt een sociaal team.”

Van montage tot service
De diversiteit in het werk is zo groot dat elke dag anders is. “Alleen al tussen draai- en schuifdeuren, deurautomaten en toegangscontrole zit al een wereld van verschil. En dan heb je nog de types en merken. Dat zorgt ervoor dat je elke dag opnieuw moet nadenken over oplossingen. Oftewel, je hebt altijd nieuwe uitdagingen en dat is nu juist zo mooi aan dit werk. Daarnaast maak je ook nog eens mensen blij en help je om de toegangscontrole veilig in te richten.”, vertelt Eelke. “Ook nu heb ik nog onderdelen waar ik me verder wil ontwikkelen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan de softwarematige kant en de bandbreedte van soorten deurautomaten.”

Eelke

in het kort

  • 31 jaar
  • 1,5 jaar in dienst
  • servicemonteur

Uitdaging en afwisseling

een job met toekomstperspectief

  • Combinatie mechanisch en elektrisch
  • Zelfstandig werken
  • Hecht team
  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
  • Open cultuur

Ons werk

Lees het verhaal van de Deurplussers